"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Част 3: Изоставен от баща си
От Андрю Макчесни

Бащата постоянно се гневял, след като съпругата му заявила, че посещава адвентната църква. Дори най-дребните неща го вбесявали. Една вечер изпаднал в пристъп на ярост, тъй като закъсняла след посещение на църковно събитие.

На следващата сутрин тя отишла в стоматологичната клиника, където работела като секретарка, но там научила, че вече е безработна. Клиниката била закрита. През целия ден се чудела как да съобщи новината на съпруга си. Той обаче не се прибрал и не отговарял на телефонните й обаждания. След това забелязала, че дрехите му не са в гардобера. Бил напуснал дома им.

Майката не казала нито дума на сина си, Едуардо Младши. Момчето било заето в училище и в клуба. То забелязало, че баща му отсъства след три дни, когато получил видео съобщение на мобилния си телефон. Бащата обяснил, че адвентизмът и Кандомбле не могат да съществуват в един и същ дом.

Майката също получила видео съобщение. Бащата обяснил, че се е преместил в храма на Кандомбле, където се покланя на демоните като първосвещеник.

„Никога няма да се откажа от религията си – казал той. – Трябва да я приемете.“

Майката още не била чула за великата борба между Христос и Сатана. Била силно обезпокоена и се срещнала с Рикардо Коелю, пастор на адвентната църква. Със сълзи на очите разказала, че съпругът й работи като първосвещеник на Кандомбле и че е изоставил семейството си.

Пастор Рикардо я утешил, отворил Библията и казал: „Искам да споделя един съвет с теб.“ Прочел текста от 1Коринтяни 7:3:

„Мъжът да отдава на жената длъжното ней благоразположение: подобно и жената на мъжа“ (Цариградски превод). Цитирал и текста от Притчи 14:1: „ Всяка мъдра жена съгражда дома си, а безумната го събаря със собствените си ръце.“

Погледнал я и казал: „Бъди добра съпруга на мъжа си Едуардо и се моли за него.“

Библейските стихове я насърчили и тя решила да се моли много повече.

Минали седмици и тя останала без пари. Намирала сили в Библията и се молела според обещанието от Исус Навин 1:9: „Бъди силен и смел; да не се плашиш и да не се страхуваш; защото Господ твоят Бог е с тебе гдето и да идеш.“

Когато научила, че семейството няма храна, майката на съпруга й се обадила на Едуардо и той започнал да изпраща продукти. Веднъж свекърва й съобщила, че духовете викат майката заедно със сина й в храма. Когато пристигнали, бащата бил обладан от демон, който заговорил чрез него с плътен, силно променен глас. Духът съобщил, че бащата може да се върне у дома, но заплашил да го убие, ако съпругата или синът му се опитват да му говорят за религията си или го поканят на църква.

Още същия ден се прибрал вкъщи, след като бил отсъствал цели два месеца. Майката започнала да се моли още повече.

Свързан урок >>