"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Упоритата дъщеря
Сайорн Хенг

Живея в Камбоджа в много бедно семейство. Къщата ни има само една пластмасова плоскост вместо покрив. През 2001 г. семейството ми прие християнството, но аз отказах. Не желаех дори да слушам да ми говорят за Исус.

Трябваше да работя, за да издържам домакинството и затова кандидатствах за работа в шивашка фабрика. Не ме приеха, защото бях твърде млада. Попитах един християнски мисионер как да си намеря работа и той ме посъветва да се обърна към Исус за помощ. Не вярвах в Исус, затова се помолих на Бога. Господ отговори на молитвата ми и аз успях да си намеря работа. Човекът, който работеше до мене в шивашката фабрика започна да ми говори за Исус. Като че ли отвсякъде бях заобиколена от християни!

По време на семейните вечерни богослужения аз стоях отвън. Чувах обаче как пеят и четат от Библията. Една нощ чух майка ми и сестра ми да се молят за мене. След това разбрах, че четат стих от Библията, в който се казваше, че онези, които не бъдат новородени, няма да видят Божието царство. Не исках да съм единствената от семейството, която няма да отиде на небето. Казах на майка ми, че искам да стана християнка. Тогава тя се помоли с мене и аз предадох сърцето си на Бога.

След това започнах да посещавам семейните богослужения. Когато научих за десятъка, изпитах голяма болка. Работех по много часове на ден за 15 долара на месец. Как бих могла да давам десятък от този доход? Помолих се Бог да ми помогне да си намеря по-добра работа – такава, при която да се плаща на бройка, а не дневна надница. Обещах, че ще давам десятък, ако ми помогне да си намеря нещо по-добро. И Той го направи.

Започнах да Му връщам десятъка и скоро ми предложиха много по-добра работа с по-високо заплащане. Заплатата ми скоро се увеличи. Когато осъзнах значението на съботата, Бог ми подари работа, при която можех да имам свободен ден, и то на длъжност, изискваща да се работи по седем дена в седмицата. Никой не можеше да отрече, че Господ прави чудеса за мене!

Нямам думи, с които да изразя благодарността си за Божията доброта. Веднъж се уплаших за работата си и отидох да работя в събота. През онзи ден иглата се чупеше на всеки няколко минути и аз не можах да изкарам нищо. Мисля, че Бог се опитваше да ми каже, че няма да ме благослови, ако не спазвам заповедите Му.

Вярата ми укрепва и Бог ме благославя. Сега имаме достатъчно средства, за да не гладуваме. Благодаря на Бога, че е толкова търпелив към мене, упоритата Му дъщеря. Трябва да разкажем на всички за това, че нашият Бог е велик и добър.


* Сайорн Хенг живее в Пном Пен, Камбоджа.

Свързан урок >>