"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Училището му научи
Ивет Ривера

Децата ми ходеха в частно училище, в което се учеше до десети клас. Започнах да търся добро училище, където биха могли да завършват образованието си. Приятел ми разказа за адвентното училище в града, но ме предупреди, че то не е нито голямо, нито луксозно. Посетих го и се уверих, че приятелят ми е прав. Училището не бе голямо или луксозно. Останах обаче впечатлена от учителите, а учениците ми изглеждаха щастливи. След като проведох разговор с директора, записах сина ми в училището и оставих дъщеря ми да завърши последната си година в другото училище.

Синът ми остана изключително доволен от новото училище и от учителите си. Често разказваше какво учи, но аз отказвах да го слушам, когато заговореше на тема религия. Не знаех почти нищо за адвентистите и смятах, че в събота се покланят на някаква личност, наречена Елън Уайт.

Един ден, докато чаках на светофар, някакъв човек ми пъхна списание в ръката. Взех го и го оставих настрана. След време започнах да го чета, но не повярвах нито дума на написаното. Потърсих думата сабадо (събота) в речника. Там се казваше, че сабадо е седмият ден, а доминго (неделя) е първият ден. Осъзнах, че тези адвентисти не са толкова луди, колкото предполагах. Прочетох статиите и проверих всеки факт. Дори потърсих в исторически книги материали за промяната на съботата в неделя. Останах удивена от това, че всичко в списанието бе съвсем точно е неоспоримо. Дори тогава не ми се искаше да призная, че тази църква е права.

Започнах да спазвам съботата така, както я разбирах, но продължих да се чудя коя е тази госпожа Уайт и каква е ролята й в адвентното богослужение. Попитах една учителка в училището и тя ми даде няколко книги на Елън Уайт. Тогава открих голямата истина.

Тъй като не бях разрешавала на сина ми да говори за религия, не знаех, че той вече знае голяма част от онова, което аз тепърва откривах. Когато казах на децата си, че искам да посещавам адвентната църква, синът ми остана доста изненадан, тъй като и той желаеше да ходи на църква.

Позволих на дъщеря ми да посещава предишната ни църква, докато бъда напълно убедена, че адвентистите поддържат верни учения. Тя слушаше онова, което й обяснявах, и скоро реши да се присъедини към мен и към брат си в адвентната църква. След известно време всички бяхме кръстени заедно.

Вярвам в адвентната църква и образователната й система, тъй като чрез нея Бог ме запозна със Своята истина. Вярвам в нашата издателска дейност, тъй като именно едно списание ме доведе до нозете на Исус. Благодарим ви за това, че вземате участие в това голямо начинание.


* Ивет Ривера живее в Вега Баха, Пуерто Рико

Свързан урок >>