"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

В търсене на вярата
Майк Браунхил

“Блажени са гладуващите и жадуващите за правдата, защото те ще се наситят.” Сайръс Джейкъбс наистина жадувал за правдата. Проблемът бил, че подобно на хиляди други хора той я търсил на погрешни места.

Сайръс израснал в градовете Сидни и Бризбейн в Австралия. Младият агностик смятал, че притежава всички аргументи и затова обичал да спори с християните. И тъй като повечето християни не познавали Библията много добре, обикновено той печелил дебатите. Правел експерименти и с някои наркотици, за които смятал, че го водят по-близо до Бога.

По време на военната си служба в австралийската армия бил хванат в самоотлъчка. Вкарали го в затвора, а след това го освободили дисциплинарно. После се запознал със съмнителни хора, които го вкарали в още по-големи беди, включително и в подпалвачество.

Въпреки сблъсъците му с правоохранителните органи Бог не се отказал от младия Сайръс. Святият Дух го умолявал тихо по време на житейските му приливи и отливи. Сайръс решил да предприеме едно пътуване, за да открие себе си и Бога.

Потърсил просвещение чрез източната медитация и мистика. Бог обаче го завел при фермер християнин, който отговарял на въпросите му чрез Божието слово. Сайръс открил, че Библията наистина е подходяща за живота му.Предал сърцето си на Исус и бил кръстен в една протестантска църква още същия ден.

Веднъж, докато споделял вярата си в Исус, някакъв умопомрачен човек се ядосал и го пробол с нож в стомаха, гъдите и врата. Станало чудо и Сайръс оживял.

Благодарение на личното си изучаване на Библията Сайръс се убедил, че Бог цени съботата, която бил установил в Едем, но скоро открил, че събратята му по вяра не споделят неговите убеждения.

Следващите няколко години Сайръс преживявал намесата на Бога в живота при много случаи, докато пътувал и се образовал. Докато се гмуркал като водолаз в Индонезия, срещнал съпругата си Суминах. Двамата се върнали в Австралия и се установили в Куинсленд.

Там се започнали с Роб и Моли Кок, които изучавали Библията с местен пастор. Двамата поканили Сайръс и Суминах да се присъединят към библейския курс. Сайръс отговорил на телевизионна обява и поискал безплатно копие от видео поредица върху библейските истини. След време се кръстил в Църквата на адвентистите. Не след дълго Суминах го последвала.

Бог неотклонно следва търсещите хора, докато Го намерят.


* Майк Браунхил е пастор в Южнокуинслендската конференция в Австралия.

Свързан урок >>