"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Неостаряващата Тошико
Тошико Кинджо

Шестдесет и девет годишната Тошико Кинджо наскоро стана бакалавър по теология в адвентната семинария в Япония.

Родена в Южна Япония, тя станала протестант още докато била гимназистка. Изпратили я в чужбина да учи теология. Върнала се в Окинава и започнала да работи за една християнска мисия. След това работила в спонсорирана от църквата детска градина. Пенсионирала се през 1996 г. и открила детска градина. Тъй като била евангелизатор по душа, учела децата да пеят за Исус и им разказвала за него. През първата си година на работа в детската градина довела шест майки до Христос.

Тошико трябвало да бъде оперирана и нейният лекар й препоръчал адвентната болница в Окинава. Тя знаела, че адвентистите са еретици и отказвала да чете списанията, които й оставяли в болничната стая. Намерила обаче книга за един убиец, който станал адвентист, след като чел адвентни книги. Животът му се променил толкова много, че властите го освободили предсрочно. Той се записал в адвентната семинария в Япония и станал пастор.

Когато Тошико прочела тази история, подозренията й към адвентистите изчезнали. Скоро научила, че същият пастор ще говори в болницата. Решила да отиде. След като такъв човек е могъл да стане пастор, значи тази църква имала какво да каже.

След това разбрала за младеж, който извършил самоубийство. Изпитала съжаление към семейството и помолила адвентния проповедник в болницата да го придружи, за да утешат семейството. Чрез общуването си с адвентни християни предразсъдъците на Тошико се стопили. Тя се присъединила към малка група за изучаване на Библията и открила много библейски истини, които й били непознати. Освен това научила много тайни за здравословен начин на живот. Разказала на семейството си какво е открила и един близък роднина решил да стане адвентист.

Тошико искала да сподели с други хора новите истини, които била научила, но осъзнала, че трябва да учи още. След като разбрала, че има теологичен курс за миряни в адвентната семинария, решила да се запише. В училището я насърчили да изкара пълния курс. Завършила през 2004 г. и сега работи сред съседите си в Окинава. Не иска научна титла. Единственото й желание е да работи за Бога по начина, по който Той желае да я използва.


* Тошико Кинджо живее в Окинава, Япония

Свързан урок >>