"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Гладна за Божията любов
Дж. Х. Закари

Дина Роса израснала в еврейски дом. Изучавала еврейски език и посещавала съботните служби. Когато се омъжила, решила да отгледа децата си в еврейската вяра.

След като се преместила да живее във Флорида, Дина завела децата си в местната синагога. Но след службата един от ръководителите й казал, че децата са много малки и шумът, който създават, пречи на богослужението. Това огорчило Дина, която искала децата й да обичат еврейската религия. Тя започнала да се моли заедно с тях всяка събота в дома си.

Веднъж приятел й показал покана за адвентния месиански център в града. Дина никога не била чувала за адвентистите и не знаела какво означава месиански център, но решила да го посети. Тя и децата й отишли там и били посрещнати изключително радушно.

“Всички бяха приятелски настроени – казва Дина. – Наслаждавах се на еврейските песни и почувствах, че хората наистина се радват от моето присъствие.”

Тя била впечатлена от проповедта на равин Джеф Заремски, който изнесъл тема от Тора. Ясното му послание събудило в нея желание да научи повече за Писанията и затова скоро се записала в библейския курс. “Обяснено ми бе съвсем ясно от Библията, че Йешуа е Месията, който бе обещан от Бога в Тора. Това учение е взето от Библията.” Дина се кръстила в адвентната църква “Бет-Ел Шалом”.

“Благодаря на Бога, че сега познавам Йешуа като мой спасител – казва Дина. – Вярата ми в Бога ми помогна да издържа в трудни изпитания.”

Сега Дина е ръководител на младежкия клуб в центъра и развива дейности, които утвърждават еврейското културно наследство.

Днес има тринадесет адвентни еврейски църкви в Северна Америка, които разпространяват евангелието сред евреите. Молете се Божиите чада да чуят призива Му и да опознаят Месия чрез тяхната дейност.

Свързан урок >>