"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Розова коса и Бог
От Андрю Макчесни

Дни преди началото на учебната година, една майка се обадила на директорката на адвентно начално училище в Украйна, за да потърси помощ.

„Не знам нищо за религията, нито за религиозните деноминации – казала майката. – Просто видях една табела на училището, на която пишеше „Християнско училище“, и съм сигурна, че точно това търся.

Директорката се заинтересувала и пожелала да научи нещо повече. Разбрала, че жената, която се обажда, е майка на малко момиче на име Наташа.

Майката обяснила, че когато била бременна с Наташа, често си мислела как един ден ще изпрати дъщеря си в църковно училище. Тези постоянни мисли я озадачили, тъй като била атеистка. Когато Наташа стигнала училищна възраст, майката я записала в училище, което обащавало да насърчава творческото мислене в атмосфера на пълна свобода, без никаква дисциплина. Била силно обезпокоена, когато момичето съобщило, че иска да си боядиса косата в розово. През цялото лято се тревожела, че липсата на дисциплина може да провали бъдещето на детето. Точно тогава видяла табелата на училището, спомнила си за какво си мислела, докато била бременна, и решила: „Искам детето ми да посещава това училище.“

В първия учебен ден Наташа започнала трети клас с още пет деца, всички от адвентни семейства. Отначало й било трудно да догони другите деца, но бързо наваксала. Четенето на Библията и участието в сутрешната молитва било нещо ново за нея. С широко отворени очи, жадно поглъщала всичко, което научавала за Бога.

Само след няколко седмици майката се обадила на директорката, за да каже колко приятно изненадана е от промените, които настъпили в дъщеря й.

„Харесват й вашите библейски уроци и направо е във възторг от училището. Разказва ни всичко, което се случва там и се моли преди храна. Толкова съм щастлива, че я доведох във вашето училище!“

Съвсем наскоро майката се свързала с директорката, за да поиска информация за адвентната вяра. „Наташа иска да стане адвентистка и аз бих искала да знам какви промени трябва да направим в живота си – обяснила тя. – Аз също искам да стана адвентистка.“

Историята с това семейство не е завършила. „Пътят им с Бога е в самото си начало“, обяснява Иван Ряполов (на снимката), образователен директор на Евро-Азиатската дивизия, в чиято територия влиза и Украйна.

Свързан урок >>