"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Да приемеш Словото, Част 2
От Андрю Макчесни

Юлалия от тихоокеанския остров Сайпан изпълнила задачата си да прочете Библията от начало до край за три години. Въз основа на прочетеното започнала да спазва съботата и да се храни с растителна храна. След като била алкохоличка цели 37 години, тя съобщила на семейството си, че Исус е премахнал желанието й да пие.

Имала обаче рак на дебелото черво – диагноза, която била получила още преди да започне да чете Библията. След това се появил и болезнен херпес зостер. Двете болести й причинявали тежко страдание. Вниманието й обаче било насочено в друга посока. Не разбирала защо се чувства така, сякаш не познава Исус, въпреки че била прочела цялата Библия. Молела се искрено.

Внезапно в нея се появило желание да се обади на адвентната клиника в Сайпан. „Съжалявам, но не става въпрос за клиниката – съобщила Юлалия на човека, който вдигнал телефона. – Трябва да говоря с някой от църквата. Прочетох цялата Библия, но все още съм гладна и жадна.“

След известно време млад пастор почукал на вратата на Юлалия. Тя имала чувството, че го е познавала през целия си живот. Двамата започнали да изучават Библията заедно. Юлалия пожелала да бъде кръстена.

Около месец преди кръщението, определено за есента на 2019 г., силната болка внезапно изчезнала. Доктор й бил казал, че херпесът не се лекува и че ще страда дълго време. Сега болката я нямало. Докоснала стомаха си и почувствала, че има разлика. След известно време докторът й съобщил, че вече няма рак.

Сега Юлалия е мисионер за своите съседи и за семейството си от четири деца и 13 внуци в Сайпан. Тя се моли за тях, докато се грижи за красивата си зелена градина, която нарича градина на молитвата. Дава плода на своя труд на съседите си. Отделила е стая в къщата си за място за поклонение, където адвентисти и други хора се събират в съботните вечери.

Юлалия, която е на 66 години, не се съмнява, че псалмистът е бил напълно право, когато е заявил: „Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми“ (Пс. 119:105).

„Насърчавам хората, като им казвам да следват Словото – разказва тя. – Исус е Словото. Той е пътят към вечния живот.“

Свързан урок >>