"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Няма нищо случайно
От Елиан Хосокава Имаюки

Марсия Юаса, една от хилядите бразилски имигранти, които работят по много часове в заводите в централната част на Япония, трябвало да си остане вкъщи, след като се разболяла.

Изпитвала силна болка и не знаела как ще успее да се грижи за семейството си и дали ще оживее. Извикала към Бога да не допуска да умре.

Тъй като не можела да прави много поради болестта си, тя прекарвала много време в интернет.

Веднъж попаднала на онлайн библейски здравен курес на лекар адвентист в Бразилия. Изгледала всяко видео в TouTube, което намерила, и научила за различните аспекти на здравословния живот. Чула и за седмия ден, събота.

Докато търсела в социалните мрежи приятели от младежките си години в Бразилия, намерила съученичка, която наскоро си била създала профил. Марсия се свързала с нея и ентусиазирано й разказала по телефона какво е открила за здравето и за съботата.

Приятелката я изслушала внимателно и когато Марсия приключила разказа си, казала, че се покланя на Исус в събота. Била станала адвентистка от седмия ден, след като загубила връзка с Марсия. Двете жени започнали да изучават Библията заедно.

След известно време приятелката й изпратила адреса на адвентната църква и пастора в нейния район. Но когато Марсия потърсила адреса, осъзнала, че това е в друг, доста отдалечен град, където не можела да отиде поради липсата на кола. И все пак се обадила в църквата и попаднала на мене, пасторската съпруга.

За нейна изненада аз й казах, че се е сформирала малка група за изучаване на Библията в град Ивата – мястото, където тя живее, и че хората от тази група ще се срещнат за първи път още същата седмица.

След три дни групата се събрала на по-малко от километър от къщата на Марсия. Мястото било толкова наблизо, че тя можела да отиде пеша до там. Бог я излекува и сега Марсия, на 54 години, не пропуска нито едно събрание.

Свързан урок >>