"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

По-добър от зъболекар
От Мадлин Дайк

Жената сияше от радост.

Само преди няколко часа ми бе казала, че не може да получи пълно почистване на зъбите в мегаклиниката „Път към здравето“ в щата Тексас.

Тя се бе наредила на дългата опашка от хора, които искаха да получат медицинска помощ и някои други услуги в центъра Уил Роджърс във Форт Уърт през първия от трите дни на безплатни прегледи, организирани от адвентистите от седмия ден. След като се придвижила и станала първа на опашката, разбрала, че няма да има повече стоматологични прегледи.

Силно обезсърчна, решила да си тръгне, но един от доброволците й предложил да си избере някакъв друг безплатен преглед. Тя решила да си прегледа очите.

След като й измерили кръвното налягане и други жизнени показатели, необходими за всички пациенти, седнала на стола при очния лекар.

Човекът погледнал изследванията и задал няколко въпроса. Сметнал, че нещо не е съвсем наред. Видял друг лекар и го помолил за помощ.

Лекарят е прегледал, направил ехографско изследване и установил, че жената има хипотиреоидизъм – понижена функция на щитовидната жлеза. Попитал я дали страда от обичайните симптоми за това заболяване, като умора, раздразнителност, депресия, непоносимост към студа и напълняване.

„Да, имам ги от шест години!“, отвърнала жената.

Била посетила различни лекари, но никой не успял да постави правилната диагноза. Медицинската й застраховка не покривала такива изследвания като ехограф, а тя нямала възможност да плати за нещо повече от обичайната лекарска консултация.

Когато я срещнах, тя тъкмо си тръгваше. Разказа историята си, след като доброволците я попитаха дали е доволна от прегледа. Можех да й съчувствам, защото самата аз имам хипертиреоидизъм – повишена функция на щитовидната жлеза.

„Преди няколко месеца си мислех, че умирам – каза тя. – Не знаех какво не е наред. След като започнах да взимам лекарство, се почувствах много по-добре. Разликата е като между нощ и ден. Човек се чувства толкова по-добре, след като функцията се нормализира.

Жената сияеше от радост.

„Дойдох за почистване на зъбите и никога нямаше да разбера какво ми има, ако зъболекарят не ме бе прегледал. Начинът, по който Бог подейства, се оказа голямо благословение.“


* На снимката Мадлин Дайк, майка на две деца в Кийн, щата Тексас.

Свързан урок >>