"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

„Искам да убивам хора“
От Андрю Макчесни, сп. „Адвентна мисия“

Мобилният телефон на Ли Фенгян извънял.

„Мамо, чувствам се ужасно – казал гласът от другата страна. Обаждала се Янг-янг, снахата на Фенгян. Тя плачела истерично. – Животът ми е толкова труден. Не знам какво да правя.“

Силно обезпокоена Фенянг довела Янг в дома си и двете започнали да разговарят. Янг-янг разказала, че чува гласове, които й заповядват да извършва насилие.

„Искам да бия, искам да убивам – обяснила Янг-янг. – Скрий ножовете си. Когато видя нож, искам да убия някого.“

Фенгян се обадила на пастора на китайската адвентна църква в Токио. Пастор Ю Чуанфу провеждал нощно молитвено събрание, но веднага отишъл в дома й и започнал да се моли и да чете от Библията заедно с Янг-янг.

Янг-янг харесвала молитвите и Библията и започнала да чете Свещеното писание редовно, когато посещавала свекърва си. Обичала да чете и книгите на Елън Уайт. Гласовете спрели и тя се усмихнала. Започнала да посещава съботните служби в китайската църква в Токио.

Мъжът на Янг-янг бил удивен от промяната в съпругата си. Започнал да ходи на църква заедно с Янг-янг и с майка си. Година по-късно двамата с Янг-янг били кръстени.

След време родната майка на Янг-янг се разболяла и лекарите не знаели какво да правят. Янг-янг пожелала църковните членове да се молят. Казала на майка си да изхвърли всички семейни будистки идоли и да се довери на Бога. Докато църковните членове се молели, майка й се възстановила по чуден начин.

„Преди молитвите майка й не вярваша в Исус – разказва Фенгян. – След молитвите, обаче, тя повярва в Бога.“

Майка се освободила от идолите и след няколко месеца била кръстена заедно със съпруга си.

Това не е всичко. Янг-янг и Фенгян разказвали на роднини в Китай за Бога и няколко от тях започнали да посещват местни адвентни църкви.

Петдесет и три годишната Фенгян благодари на Бога и на китайската църква в Токио за забележителната промяна в своето семейство от китайски имигранти.

„Всяка съботата тук имаме място, където да се покланяме на Бога“, казва тя в интервю в църковната зала.

Осем души са били кръстени в токийската китайска църква в резултат на нейното влияние.

Токийската китайска църква е единствената адвентна църква в Япония за хора, говорещи китайски. Открита е през 2012 г. и е имала само пет членове благодарение на даренията за тринадесета събота. Днес в църквата има повече от 50 членове и в момента се правят планове за удвояване на площта на църковната зала.

Свързан урок >>