"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Вестникарската обява, Част 2


Ким се запознал с християни, които го въвели в една от църквите. Посещавал богослуженията и се наслаждавал на музиката, но след време осъзнал, че службите се занимават повече с преживяванията и чувствата отколкото с разума и логиката. Имал желание да научи нещо повече, което да задоволи както ума, така и духа. Чудел се дали ще продължава да търси все така, без да намира.

И тогава открил обявата във вестника. Решил да посети библейския урок. Може би там щял да намери отоговорите, които търсел.

Ким останал удивен от наученото по време на урока. Никога не бил размислял за дълбочината на Божията любов и за спасителния план. Веднага изоставил изопачените учения, които замъглявали разбирането Му за Бога. Осъзнал, че Бог е не само логичен, но също така е авторът на съвършената логика и смисъл. Духовният му живот се задълбочавал, докато изучавал Божиите велики истини.

Ким споделял със семейството си част от това, което изучавал. Те слушали учтиво, но се виждало, че не изпитват особен интерес. Ким продължил да споделя с надеждата, че след време семейството му ще приеме вярата в Бога така, както били възприели и принципите на здравословния живот.

Осем месеца след прочитането на вестникарската обява Ким бил кръстен в Христос и се присъединил към Църквата на адвентистите от седмия ден. Сега се учи как да споделя вярата си с хората и как да намира отговори в Библията на личните си въпроси. Радва се да говори на околните за истините, които обикнал, и желанието му е да помага и на другите да намеря Бога. Домакин е на ежеседмична вечеря и библейски курс, на който присъстват 10-12 души.

Църквата в Дания е малка и малцина се интересуват от религия, но Ким желае да помогне за израстването й. Продължава да споделя истината и дава свидетелство на семейството си, надявайки се, че един ден те също ще опознаят Исус.

Свързан урок >>