"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

„Да бъдеш готов за всичко”


Травис не знаел какво да прави с един от летуващите. На 12 годишна възраст Логан бил най-трудното момче в бунгалото и постоянно се стремял да доминира над всичко и над всички. Една нощ Логан решил, че няма да си ляга и затова се наложило Травис и един от сътрудниците му да съставят план.

„Добре – казали те на упоритото момче, - можеш да останеш буден, стига да четеш Библията.” Логан се съгласил, но казал, че няма Библия. Всъщност той никога не бил отварял Свещеното Писание. Помощникът заел Библия на Логан и на светлината на луната и на фенерче момчето се запознало за първи път с действащите лица от Битие.

На следващата сутрин Логан доверил на възпитателите: „Намерих страхотни истории.” Особено много му харесала историята за Йосиф. Започнал да задава много въпроси за всичко, което Йосиф извършил.

Макар че Логан продължил да се държи грубо, можело да се види как поведението му се променя, спомня си Травис.

Повечето деца, които посещават лагера Поларис, не познават Библията. Травис си спомня за времето, когато само един от летуващите знаел историята за Давид и Голиат. Ние помагаме на деца, които не растат в християнски домове и не четат Библията. Необходими са много молитви, за да стигнем до тези деца и да разберем как да им помогнем.

Травис, който е студент в университета Уола Уола, започнал да работи в лагера Поларис през 2011 г. Освен че бил възпитател, той обучавал учениците на водни ски и ракетомоделиране.

„Всичко ми харесваше и затова отивах там всяко лято. Научих много и за упованието в Бога, тъй като се създават ситуации, при които не се знае дали ще изкарам до края на седмицата, но винаги успявах. Като погледна назад във времето, разбирам, че дори трудностите са имали положителен ефект. Там наистина става въпрос за учене на упование в Бога.”

Смятам, че сега се справям по-добре, когато се сблъсквам с трудности. Научих се да бъда гъвкав и да бъда готов за всичко, тъй като никога не знаех какво може да се случи.

Свързан урок >>