"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Силно желание за проповядване


Казвам се Кристиян и живея в Дания. Семейството ми няма истинска връзка с Христос, но когато бях дете, баба ми ме научи да се моля и да се уповавам на Бога.

Вярата ми в Бога не се харесваше на моите съученици и те често ме дразнеха и тормозеха. Когато дойде времето да се запиша в гимназия, аз не пожелах да отида в обществено училище. Родителите ми помогнаха да намеря християнско училище и аз с голямо вълнение се отправих към адвентния пансион в Западна Дания. Не знаех нищо за адвентистите, но бях сигурен, че съм попаднал на правилното място.

Харесваха ми богослуженията, пеенето и изучаването на Библията. Най-накрая имах своя среда. По време на молитвената седмица откликнах на Божия призив да предам живота изцяло на Него и помолих майка ми за разрешение да се кръстя. Тя обаче отказа. Молих се усърдно за решението си и точно навреме майка ми разреши.

След като завърших гимназията, аз се присъединих към програмата, наречена „Една година за Господ” и започнах работа в църква кафене в града. Там основах клуб за юноши, където те можеха да се хранят, да разговарят, да слушат музика или просто да си пишат домашните. Един от приятелите ми дойде и аз го поканих да дойде в събота следобед. Той ни посети и започна да задава въпроси за Бога. Бях удивен, когато хората от срещите в кафенето започнаха да използват създадената от мене молитвена стая. Изпитвах радост, че служа на Бога.

В училище бях работил с детски клуб. Пожелах да организирам нещо подобно в университета. Няколко приятели ми помогнаха. Организирахме програма и я рекламирахме по целия град. Средно по 35 деца я посещават. Създаваме им развлечения и разговаряме по сериозни въпроси, като например грубото отношение. Родителите често ни казват, че този клуб е точно това, от което децата се нуждаят. Градската управа също ни подкрепя и насочва семейства към нашия клуб.

Работя съвместно и с екипа за евангелизации в града. Имаме и няколко други интересни служения, включително християнски мотоциклетен клуб.

Все още уча, но преподавам в детска градина. Имам голямо желание да споделям Божията любов с децата. Искам да съм там, за да им помагам да взимат важни решения в живота и да им обяснявам, че Исус е отговорът на въпросите им в живота.

Бог ми показа, че иска да използва мене и всички християни за предаване на тази любов и на другите.


* Кристиян Гестеде споделя Божията любов в Ютланд, Дания.

Свързан урок >>