"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Божието търпение, Част II


Намерих си работа и се справях добре, но не бях удовлетворен. Разбирах, че Бог ми е приготвил нещо друго. Приятел ме повика и ми предложи да заема работата, за която мечтаех. Тя бе всичко, което желаех, а и заплащането бе много добро. Можех да се издигна бързо до върха на моята професия. Изглеждаше ми идеално и аз се съгласих да се явя на интервю.

Същата седмица адвентен евангелизатор дойде в града, за да изнесе поредица от теми. Съпругата му подготвяше хората, които имаха желание да станат библейски работници. Нямах намерение да посещавам семинара. Дори не знаех какво е това библейски работник, но Бог ми внуши да отида там.

През седмицата в мене бушуваше война. Имах възможността да получа съвършена работа и страхотна заплата, но Бог като че ли ме призоваваше да работя за Него. Дали да напусна настоящата си работа и да стана библейски работник? Вътрешната битка ме накара да се чувствам ужасно, докато накрая се предадох на Бога. Напуснах работата си и се записах за допълнителни курсове, за да стана библейски работник на пълно работно време.

Завърнах се в Индия и разказах на родителите си за моето решение. Знаех, че ще останат разочаровани и може би ще се ядосат, когато разберат, че съм изоставил кариерата си, за да работя за Бога. Сблъсъкът се оказа много по-страшен, отколкото бях очаквал. Баща ми се разплака и се опита да ме убеди да остана в Индия и да си намеря работа. Накрая втората ми майка го убеди да ме остави да правя каквото пожелая с живота си.

Изкарах тримесечен библейски курс и се завърнах в Австралия, за да започна работа като библейски работник в Гейтуей, като основната ми дейност бе сред студенти и млади професионалисти в Мелбърн. Срещахме се с млади хора в кампусите и се сприятелявахме с тях. След това ги канехме в групите за изучаване на Библията и за богослужение. Повечето от тях не знаят нищо за Бога. Те се сприятеляват, хранят се, изучават Божието слово заедно, молят се и славят Бога. За една година около 90 души дойдоха поне веднъж, а 12-15 от тях започнаха да посещават редовно. Част от тях вземат редовни библейски уроци.

Голям брой чуждестранни студенти нямат никаква представа за Бога. Други са посещавали някаква църква, но нямат лична връзка с Исус. Прекрояваме библейските уроци според това, от което се нуждаят.


* Ако желаете да научите нещо повече за проектите на Глобалната мисия, които докосват живота на много хора, можете да посетите следния уебсайт: www.global-mission.org.

Свързан урок >>