"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Пастор Жан Клод


Когато Жан Клод се присъединил към харизматична църква в Бурунди, малка страна в Централна Африка, църковните лидери видели неговия потенциал и го посъветвали да стане пастор. Той се изучил, след което бил изпратен като пастор в северната част на страната. Скоро станал районен ръководител на 250 църкви и 79 пастори.

Веднъж влязъл в магазин, притежаван от адвентист. Собственикът споделил няколко библейска текста с него. Жан Клод не се интересувал от адвентните учения. Той смятал, че адвентистите са законници и често си правел шеги с тях. Мирянинът обаче не се отказал. Продължил да споделя библейски истини всеки път, когато имал възможност.

При едно от посещенията му мирянинът го помолил да обясни Матей 5:17, 18 и Яков 2:10, които показват, че Исус никога не е премахвал десетте заповеди. Жан Клод не могъл да даде обяснение и тогава мирянинът го запознал с адвентния районен пастор, който му предложил съвместно изучаване на Библията. С голяма неохота Жан Клод се съгласил.

Скоро се убедил, че Божият закон никога не е бил премахван. И след като законът е валиден, това, което проповядвал на хората, не било истина.

Жан Клод напуснал длъжността си с думите: „Не мога повече да проповядвам лъжи. Ще се присъединя към Църквата на адвентистите от седмия ден.” Изпратил копие от писмото си до всички пастори, които ръководел.

Църковните ръководители изпратили пастори, които да разговарят с него, но Жан Клод останал твърд и им прочел текстовете, благодарение на които променил възгледите си. „Ние не съблюдаваме десетте заповеди”, казал Жан Клод. Съпругата му го подкрепила и двамата започнали да ходят на поклонение в адвентната църква заедно със собственика на магазина, който го бил запознал с адвентната вест. Църквата, в която ходел, била доста далеч от дома му. Близо до неговия дом имало малка адвентна група от 20 души. Жан Клод започнал да провежда евангелизационни събрания в областта. Купил парче земя и поканил голям църковен хор да пее на събранията. Членовете помогнали за строежа на новата църква.

Няколко души от предишната църква на Жан Клод посетили събранията и някои от тях се присъединили към църквата. Жан Клод продължава да споделя вярата си по същия енергичен начин, който му носел успех в предишната църква.

Свързан урок >>