"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Вяра от разстояние


Силас Мотеа е библейски работник мирянин, който живее в Йоханесбург, Южна Африка. Той изучавал Библията заедно с младо семейство, което се кръстило.

Внезапно Стела, младата съпруга, останала безработна. Месеци наред търсила работа и понякога се чудила защо Бог е допуснал такова изпитание. Накрая намерила нова работа по професията си. Започнала да споделя своята вяра с някои колеги и така се опознала по-отблизо с Мфо – жена, която имала желание да научи нещо повече за Библията. Двете жени започнали да четат заедно. Мфо видяла, че библейските уроци са толкова убедителни, че спряла по средата на един урок и се обадила на майка си в друг град, за да сподели какво е научила.

Майката на име Сионгил се заинтересувала и пожелала да разбере нещо повече. Тя обаче живеела на 400 километра от дъщеря си. Стела не познавала никого от тази район, затова уредила по едно телефонно обаждане на ден, за да може майката да се присъдени към библейските уроци по телефона. Стела, Мфо и Сионгил изучавали Библията заедно от разстояние почти всеки ден.

Сионгил била развълнувана от нещата, които научавала, затова пожелала някой да я посети. Стела не познавала никой от този град, но помолила Мотеа и съпругата му, които живеели много по-близо до Сионгил да я посетят. Те с радост го направили.

Когато пристигнало в дома на Сионгил, семейството открило, че жената е поканила няколко съседи, които да се присъединят към библейските уроци. По време на курса Мотеа разбрал, че Сионгил търсела Бога дълго преди дъщеря й да се обади по телефона. Когато научила, че дъщеря й учи заедно с адвентисти, Сионгил помолила една медицинска сестра адвентистка да я заведе на църква.

Сионгил била толкова доволна от това, което научавала от Мотеа и съпругата му, че прекарали целия ден в изучаване на Библията. Те останали през нощта и продължили с библейските часове на следващия ден. Само за два дни тримата привършили цялата библейска поредица и Сионгил въздъхнала: „Защо е трябвало да мине толкова дълго време, за да открия тази вест? Ако се бях запознала с нея, докато бях млада, щях да възпитам децата си във вярата и да споделя вестта с всичките си приятели!”

Сионгил пропътувала 400 километра, за да разкажа на останалите си деца какво е научила. Кръстила се заедно с Мфо. Понастоящем Сионгил желае да стане литературен евангелизатор, за да споделя вярата си и с други хора.

Свързан урок >>