"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Невидимият бодигард


Ейбрахам Орил живее в Централните Филипини. Работи в малка бакалия, за да издържа семейството си, но най-голямото му желание е да споделя Христос.

Той е водещ на радио програма, която се излъчва за областта. Всяка неделна сутрин отива с мотопед до радио станцията, за да излъчи програмата на живо. По време на едно от предаванията си разисквал въпросът за съботата. Един от слушателите се разгневил от казаното. В края на предаването Ейбрахам излязъл от радиото, качил се на мотопеда си и тръгнал към дома. По пътя забелязал, че го настига мотор. Когато се обърнал, видял пистолет.

Двамата мотористи минали пред Ейбрахам и спрели на място, където нямало къщи. Човекът с пистолета слязъл и насочил пистолета към Ейбрахам.

„Господи, спаси ме, ако е волята Ти”, помолил се Ейбрахам, когато наближил до двамата мотористи. Минал пред тях, без да му навредят, и се прибрал у дома.

Следващата неделя радио програмата била продължение на темата за съботата. Когато Ейбрахам приключил, излязъл заедно с приятеля си Карлито от радио станцията. Същите двама мъже стояли наблизо с мотора си. Този път били въоръжени с ножове. Спуснали се с вдигнати оръжия и Карлито вдигнал ръка, за да се предпази от нападението. Един от мъжете замахнал с ножа си, но внезапно паднал. При падането си счупил ръката. Изправил се на крака и заедно с другия нападател избягали.

Мълвата за осуетеното нападение се разпространила бързо из цялата област. Братовчедът на единия от нападателите разказвал на хората: „Тези мъже наистина са от Бога. Иначе защо ангели щяха да ги пазят?” Ейбрахам разбрал, че двамата имали намерение да го убият, но невидима сила им попречила.

Ейбрахам продължава да излъчва радио програмите и двама души вече са се кръстили в резултат на неговото свидетелство за Божията закрила.


* Ейбрахам Орил живее в планините близо до град Думагет, Филипините.

Свързан урок >>