"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Тийнейджър с мисия


Ариане де Мело Фелипе е 14-годишно момиче от Бразилия, което си има мечти – всъщност две много големи мечти, които се различават доста от желанията на повечето тийнейджърки. Мечтае да построи църква в квартала Ново Барио в град Сао Ходе до Мипибу. Втората й голяма мечта е да учи теология. За нея тези желания са нещо съвсем реално, защото вече е довела повече от сто души при Христос.

Когато била малка, родителите й Ромарио и Лурд забелязали, че Ариане вярва по-силно в Бога, отколкото останалите на нейната възраст. Записала се в църковния детски клуб, започнала да изучава Библията задълбочено и да участва в курсовете за подготовка на миряни, спонсорирани от местната мисия. След това организирала свой собствен библейски курс. В резултат на нейните усилия шест души предали живота си на Христос.

Пасторът й препоръчал да се запише в интензивен курс за подготовка на миряни, в който хората били три-четири пъти по-възрастни от нея. След като се завърнала у дома, Ариане организирала евангелизаторски събрания и изнесла 13 проповеди. В резултат на това осем души решили да последват Исус.

Ариане съсредоточила дейността в област на около седем километра от дома си. Трябвало да ходи по доста оживена магистрала, за да стигне до района, но това не я уплашило. Посещавала хора, преподавала библейски уроци и организирала библейски курс с 15 участници. Още осем скъпоценни души повярвали в Исус. Когато разбрали за евангелизаторската й дарба, хората от местната мисия й купили велосипед, за да може да се придвижва по-бързо и по-безопасно. Сега Ариане използва новият си велосипед, за да провежда събрания, да организира библейски групи и да води повече хора при Исус.

В резултат на нейната посветеност и евангелизаторска дейност са се кръстили повече от сто души в щата Рио Гранде.


* Ариане де Мело Фелипе споделя вярата си в Рио Гранде до Норте, Бразилия.

Свързан урок >>