"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Посещаване на затворници в Испания
От Габриел Диас

Обичам да работя сред затворници. Участвал в служения за затворници навсякъде, където съм служил като пастор. Първо в родната ми Колумбия, а сега – в Испания.

През последните две десетилетия съм посещавал четири затвора в Испания, включително затвор за жени с максимални мерки мерки за сигурност в столицата Мадрид. Бяха ми необходими три години разговори с официални лица, за да получа достъп до този затвор за 400 жени. Накрая затворническите власти ми позволиха да вляза в затвора за първи път през 2019 г. и да провеждам богослужения всеки вторник от 17:30 до 19 ч. Само една от жените дойде на първата служба. Тя обаче имаше голямо желание да слуша.

„Щастлив съм да се запозная с Вас – казах на жената. – Радостен съм, че мога да идвам тук. Трябва обаче да се молим да идват повече хора.“

Помолихме се Бог да доведе повече хора на събранията във вторник. Когато пристигнах за четвъртото богослужение, десет жени ме очакваха! Сега 60 жени идват всяка седмица. Те са на възраст от 22 до 70 години. Богослужението ни се дели на три части: Песни и молитва, време за споделяне на лично свидетелство, наречено „Разкажи за своето чудо“, и изучаване на Библията.

Когато им говоря, винаги им напомням, че Бог е техният небесен Баща. „Бог гледа на вас като на свои дъщери“, казвам аз.

През всичките ми години на служене като пастор никога не съм виждал подобно богослужение и хваление като това в затвора. Всичко е много емоционално. Жените са изключително искрени и честни в молитвите си. Понякога копнея за богослужението във вторник повече отколкото за съботните служби.

Времето, което прекарваме заедно, е кратко, но всяка жена пише личното си свидетелство на лист хартия, носи го на събранието и ми го подава в края. Писмата съдържат думи на благодарност към Бога за промяната на живота им. Имам вече купчини писма.

Група църковни членове също посещава жените и им изнася библейски часове в събота и неделя. Те могат да ги разговарят с тях само през стъкло. Не им е позволено да влизат вътре. Виждаме обаче плодовете. Няколко жени са отдали живота си на Исус, а ние сме се свързали с техните роднини.

Свързан урок >>