"Към Мене погледнете     
и спасени бъдете..."

Екипът на sdabg.net

Отзиви

Регистрация
на сайт


Банери

[Опитности]

Упоритият бизнесмен
Брито Амал Радж

Аз съм инатлив човек. Смятах, че мога да разреша всеки проблем без помощта на Бога. Той обаче ми показа, че греша.

Когато започнах бизнеса си, имаше непредвидими финансови трудности, които подложиха на стрес мен и цялото ми семейство. Съпругата ми настояваше да поискам заем от нейните родители, за да можем да плащаме сметките си, но аз бях горд и отказах.

С времето стресът се увеличаваше и аз започвах все повече да пуша и да пия. Семейството ми ме умоляваше да изоставя тези навици, затова трябваше да се крия от тях. Ходех на църква в неделя, но оставах непроменен.

Адвентният пастор ми е съсед и ние се сприятелихме. В особено труден момент го помолих за съвет и за молитвената му помощ. Трябваше да поръчам пратка от килими, но нямах пари да я платя. Без тази пратка нямаше да спечеля нищо. Пасторът се помоли с мен и ме насърчи да се доверя на Бога.

На следващия ден получих неочаквана пратка от килими. Обадих се на фирмата и разбрах, че те са ги изпратили, без да има поръчка, и аз бих могъл да ги изплатя постепенно. Това бе отговор на молитвата ми! Платих всичко и ми останаха пари за сметките. Сега фирмата ми изпраща пратки на кредит и бизнесът ми се разраства.

Започнах да се замислям все повече за връзката ми с Бога. Когато пасторът ме покани да посетя адвентната църква, аз се съгласих. Започнах да виждам греховния си живот през очите на Бога и го помолих за прощение и за сила да се откажа от лошите си навици. Изхвърлих цигарите и алкохола. Борех се с изкушенията, но Бог ме избави и оттогава не съм употребявал тютюн или алкохол.

Приятелят ми пастор ми помогна да предам живота си изцяло на Бога. Заедно изучавахме Библията и аз бях кръстен.

Споделям наученото със съпругата ми и тя слуша. Вижда чудесата, които Бог извърши в живота ни. Макар че посещава църквата заедно с мен, ние се молим заедно всяка сутрин, за да предадем живота и семейството си на Бога.


* Брито Радж споделя вярата си в град близо до Мадурай, Индия.

Свързан урок >>